Zoals vorig jaar beloofd nu dan de tweede unboxing video, deze keer is het de beurt aan de 'moeder der zwermpotten' uit de jaren 70 en begin jaren 80; de Bumper Harvest, No.0839A. Uit de fabrieken van Red Lantern, één van de top level producten welke China toen produceerde o.a. voor de NL markt, geimporteerd door KAT Vuurwerk Leiden. Toen, zeg even eind jaren 70, waren dit voor ons als kleine ventjes de onbereikbare vuurwerk artikelen omdat ze simpelweg de helft van je budget in beslag zouden nemen. Daarom was het dan ook een magisch wondertje om deze in 2013 in 'grootverpakking' vorm tegen te komen in de klassieke vuurwerkjes verzamelaars scene. Lees snel verder om het verslag en de video te bekijken.

 

Vroegâh was het hebben van een onbeschadigd Bumper Harvest -roze versieetiket vaak het hoogst haalbare voor vuurwerk liefhebbertjes van mijn leeftijd, dit was een aantal jaar het grootste (in afmetingen) stuk vuurwerk welke op het gaatjesboard prijkte van de vuurwerkwinkel. Om een maagdelijke kist ~40 jaar later alsnog in bezit te krijgen en te mogen openen was -zonder dramatisch te willen doen- best een momentje.

De zending vuurwerk waar deze kist toen deel van uit maakte is volgens de papperassen gearriveerd in 1984 en is daarna min of meer zoek geraakt. Tot in 2013 enkele kisten in Antwerpen opdoken en via een lang verhaal bij het VWM terecht zijn gekomen. Tijdens het openen van zo'n kist zijn er natuurlijk foto's gemaakt, die dan weer de basis vormden van de 'uitpak video'. In de video ook aandacht voor het binnenwerk van deze klassieker, een en ander om te laten zien hoe deze oude vuurwerk items werden geproduceerd. (Probeer dit niet thuis; het uit elkaar halen van vuurwerk kan  gevaarlijk zijn en is alleen door experts veilig uit te voeren!). Tot slot een aantal beelden van de uitwerking van deze klassieke zwermpot.

Een bedankje gaat uit naar Patrick voor het lenen van het video fragment van de VWM ledendag 2014 waar een aantal van deze potten afgaan. Thx!

Directe link naar de video: https://vimeo.com/144677398

Roel's video kanaal met o.a. de Get Together video en meer. Klik..