Vuurwerkcheck, een nieuw initiatief van de BPN (Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland) met de medewerking van een aantal vuurwerkwebsites. Waar iedere vuurwerkliefhebber al geruime tijd naar uit kijkt gaat nu gestalte krijgen: de vuurwerk importeurs verenigd in de BPN trekken ten strijde tegen het opkomende negatieve imago rond consumenten vuurwerk tijdens oudjaar. Door d ejaren heen zijn er veel kleine particuliere initiatieven geweest, nu is er een stevig front die zich hard gaat maken voor het behoud van onze geliefde traditie

VuurwerkCheck gaat van start!
 
De prachtige vuurwerktraditie ligt al een aantal jaren onder vuur. Met name letsel en overlast bezorgen vuurwerk (ten onrechte) een steeds slechter imago. Het wordt tijd om een sterk tegengeluid te laten horen. Met VuurwerkCheck onderneemt de vuurwerkbranche, samen met liefhebbers, nu actie!
 
VuurwerkCheck is een herkenbaar waarborg voor de consument. Het VuurwerkCheck logo geeft de consument de zekerheid dat het vuurwerk dat hij of zij aanschaft voldoet aan alle veiligheidseisen en is verkocht door een eerlijke en vakbekwame productspecialist die hen informeert over een correct gebruik.
 
Een VuurwerkCheck erkend verkooppunt ziet het belang in van het vergroten van het bewustzijn van de klant. Speerpunten zijn: het terugdringen van illegaal vuurwerk, (oog)letsel, overlast en afval maar zeker ook het benadrukken van het feest dat oud en nieuw moet zijn!
De overheid verlangt een zelfregulerende branche. Door actieve voorlichting aan de klant draagt de winkelier sterk bij aan een beter vuurwerkimago. Dit wordt ondersteund door een uitgebreide landelijke campagne met o.a. bekende Nederlanders, leuke actie's en veel social media.
 
Alle importeurs binnen de BPN steunen VuurwerkCheck volledig en zullen in al hun uitingen ondersteuning bieden aan de landelijke VuurwerkCheck campagne.
 
VuurwerkCheck communiceert vanuit een positief perspectief: Vuurwerk is in Nederland een belangrijke en feestelijke traditie die we tot in de lengte van jaren willen behouden!
 
Houd deze website de komende tijd goed in de gaten voor alle ins en outs!